Среда, 2024-04-24, 8:48 PM
Сайт р/клуба "Колос" г. Старобельск
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта
Мини-чат
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 
 
Выбрать язык / Select language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Korean
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Bulgarian
Turkish
Главная » 2019 » Февраль » 22 » Специфіка ремонту сонячних батарей
11:00 AM
Специфіка ремонту сонячних батарей

Специфіка ремонту сонячних батарей: декілька порад

Декілька зауважень стосовно ремонту сонячних батарей

Існує багато способів пошкодити сонячну панель: скло можна розбити каменем, крупним градом, кулею, вона може впасти. Можливо, панель буде працювати навіть з розбитим склом, хоча і з меншим виходом струму. Тому не варто викидати розбиту панель, її потрібно принаймні перевірити.

Сонячний_елемент

Поширеною проблемою є погана пайка. Виявити втрату контакту і відключення панелі можна різким постукуванням по лицьовій стороні панелі. Щоб отримати доступ до пайки, необхідно прорізати м'який силікон на тильній стороні панелі. Сонячні панелі досить важко паяти. Спрощує пайку самоклеюча вітражна стрічка: вона утримує на місці контакти під час пайки. Необхідно використовувати припій, що містить 2% срібла. Одна сторона панелі позитивна (+), інша негативна (-)

Існують різні думки про допустимість використання під час ремонту сонячної панелі струмопровідної епоксидної смоли (для з'єднання провідника і металевої плівки). Зокрема, стверджується, що вона втрачає струмопровідні властивості після висихання. До того ж після затвердіння її дуже важко видалити. Швидше за все відсутність провідності визначається поганою якістю смоли (невідповідністю характеристикам, заявленим виробником).

Визначення несправності частини сонячних елементів сонячної батареї. Селективний тест затінення

При послідовному або послідовно-паралельному з'єднанні елементів в батареї несправність можна знайти без відключення будь-яких проводів. Використовується досить великий предмет, який може затінити не менше 4 клітин. Після затінення декількох елементів струм від досліджуваного модуля повинен істотно впасти. Відсутність падіння говорить про несправності електропроводки цього модуля або іншого, який з'єднаний послідовно з даними.

Падіння потужності батареї в жарку пору року. Чи потрібен ремонт сонячних елементів

Періодично з'являються скарги на зниження потужності сонячної батареї в літню спеку. Виробники сонячних панелей заявляють про характерному незначному падінні напруги при високих температурах (номінальна потужність вказується для 25 ° C). А коли їхній занепад напруги істотно, воно викликається поганими елементами або поганими провідниками, поганими контактами або втратами в контролері.

Як точніше визначити причину

По-перше, під час роботи системи можна охолодити масив водою, контролюючи рівень струму. Чи зростає струм, чи нормальне це зростання? Можна відключити масив сонячних панелей від контролера, підключити безпосередньо до нього вольтметр і визначити напруга холостого ходу. Якщо воно менше 18 В (при номінальних 12 В), то масив (або його частина) може бути несправний. Селективний тест затінення допоможе знайти слабкі елементи в масиві.
По-друге, слід перевірити наявність іржавих з'єднань в батареї і протестувати контролер.

Погані клеми

Роки експлуатації в умовах циклічного зміни температури викликають ослаблення гвинтових з'єднань і втрату провідності металевих матеріалів (корозія і окислення призводять до зростання електричного опору). Має сенс заміна сильно окислених металевих частин або обхід обвуглених клем сонячних елементів припаюванням дротів безпосередньо до металевої плівки фотоелемента.

Діоди

У більшості фотоелектричних модулів є обхідні діоди в розподільних коробках, що захищають елементи від перегріву. Рідко, але діод може бути пробитий, що різко зменшує напругу модуля (в такому діоді опір в обох напрямках буде близько нуля Ом). Такий діод можна замінити кремнієвим діодом з номінальною напругою 400 В і максимальним струмом, рівним максимальному струму модуля.

У публікації використаний матеріал сайту www.otherpower.com

Просмотров: 343 | Добавил: srkolos | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт

Календарь
«  Февраль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Block title
 
 Сервер радиолюбителей России - схемы, документация,
 соревнования, дипломы, программы, форумы и многое другое!
 СРКЛ

 Український радіопортал - Украинский радиопортал
 Персональный сайт UX3MZ
 
 
 
 
 Сайт радиолюбителей Северодонецка
 Personal page DL2KQ-EU1TT
 
\Электрик
 Сайт RA4CBH - Russian Contest Log, антенны, радиосвязь, QSL, КВ аппаратура, радиоспорт, справочники, статьи, полезные программы, объявления, MixW, ремонт TV и др.
 
 Сайт радиолюбителей Республики Коми
 Мульти-модовая программа 'KPOT' 
 Персональный сайт R7KK
 ur8mh 
 Сервер Тамбовских Радиолюбителей
 Радиоклуб Орловский эфир. Региональное общественное объединение
 R-Quad - радиолюбительские антенны 
 
 Все для начинающего радиолюбителя 
 Наш, радиолюбительский сайт! 
 Благотворительная организация «СИЯНИЕ НАДЕЖДЫ»